Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 3 common:people_all_forms

Цифрограм для вчителів на платформі Дія

Date: 21 липня 2021 о 07:54, Refreshed 21 липня 2021 о 07:59
119 views

Учителів запрошують пройти національний тест на цифрову грамотність

За останній рік через пандемію освіта отримала одночасно стрес і колосальний прорив. Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що 79% українських керівників закладів загальної середньої освіти вказали у квітні 2020 року, що для підвищення якості дистанційного навчання учнів їм довелося в умовах карантину організовувати навчання вчителів.

Міністерство цифрової трансформації має намір до 2024 року підвищити цифрову грамотність шести мільйонів українців. І запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність педагогів – Цифрограм для вчителів.

За його допомогою національного тесту на цифрову грамотність кожен учитель зможе оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

Цифрограм для вчителів розроблений експертами Академії цифрового розвитку на основі рамки професійних компетенцій для вчителів, розробленої експертами на виконання Наказу МОН України No 38 від 15 січня 2019 року.

Цифрограм для вчителів оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані в 5 сфер:

  • Учитель у цифровому суспільстві
  • Професійний розвиток
  • Використання та аналіз цифрових ресурсів
  • Навчання та оцінювання учнів
  • Розвиток цифрової компетентності учнів

Після складання національного тесту на цифрову грамотність для вчителів кожен педагог отримає електронний сертифікат, який засвідчуватиме рівень володіння цими компетентностями.Незалежно від результатів, вчителі зможуть одразу підвищити свій рівень цифрових навичок на порталі Дія.Цифрова освіта, де доступні понад 55 освітніх серіалів із цифрової грамотності. 

ВИЗНАЧАЄМО РІВНІ ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ

Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством трансформації України на порталі Дія. Цифрова освіта надало можливість педагогічним працівникам закладів освіти України визначити рівень цифрової грамотності. На платформі ДІЯ розміщено національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм для вчителів», який допоможе кожному протестуватися щодо власної цифрової компетенції.

У нашому закладі освіти цей тест склалита визначили рівень цифрової грамотності 23 педагогічних працівника. Переважна більшість, а саме, 17, володіють цифровою грамотністю на середньому рівні (B1,B2), а 6 осіб продемонструвало високий рівень знань цифрової грамотності (C1;C2).

Результат тестування - кожному вдалось визначити сильні та слабкі сторони професійної цифрової компетенції та визначити шляхи самоосвіти щодо їх удосконалення.

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність Цифрограм для вчителів, щоб кожен учитель міг оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

Національний тест на цифрову грамотність для вчителів доступний за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/digigram

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що 79% українських керівників закладів загальної середньої освіти вказали у квітні 2020 року, що для підвищення якості дистанційного навчання учнів їм довелося в умовах карантину організовувати навчання вчителів.

«У рамках національного проекту Дія.Цифрова освіта ми, зокрема, допомагаємо вчителям вдосконалити цифрові навички. Закликаю вчителів складати тест, дізнатись свій рівень цифрової грамотності, отримати сертифікат і підвищити рівень цифрових навичок, щоб більш впевнено і комфортно почуватися під час освітнього процесу з використанням цифрових технологій», — заявила Валерія Іонан.

Цифрограм для вчителів розроблений експертами Академії цифрового розвитку на основі рамки професійних компетенцій для вчителів, розробленої експертами на виконання наказу МОН України № 38 від 15 січня 2019 року.

Т.в.о. генерального директора директорату цифрової трансформації Міністерства освіти та науки України Роксолана Швадчак наголосила, що за останній рік через пандемію освіта отримала одночасно шок і колосальний прорив.

«Однією з десяти ключових компетентностей, якою мають володіти вчитель і учень, — це інформаційно-цифрова компетентність. Ми вже розробили професійні стандарти для вчителів і керівників закладів освіти, де зафіксована цифрова компетентність. Також ми працюємо над розробкою програм підвищення кваліфікації вчителів. За останній рік ми з партнерами провели декілька масштабних навчань для вчителів», — заявила Роксолана Швадчак.

Цифрограм для вчителів оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані в 5 сфер:

  • Учитель‌ ‌у‌ ‌цифровому‌ ‌суспільстві‌
  • Професійний розвиток
  • Використання та аналіз цифрових ресурсів
  • Навчання та оцінювання учнів
  • Розвиток цифрової компетентності учнів
  • Після складання національного тесту на цифрову грамотність для вчителів кожен педагог отримає електронний сертифікат.

Незалежно від результатів, вчителі зможуть одразу підвищити свій рівень цифрових навичок на порталі Дія.Цифрова освіта, де доступні понад 55 освітніх серіалів із цифрової грамотності.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов підкреслив, що коли відбудеться повернення до звичного формату очного навчання, багато вчителів, які вподобали використання цифрових технологій, будуть і надалі їх використовувати.

«Коли застосовуються більш досконалі методи навчання, коли вибудовуються гнучкі індивідуальні освітні технології, це якісно підтримує і підвищує рівень дотримання права на якісну освіту», — заявив Сергій Горбачов

Трансляція презентації національного тесту на цифрову грамотність для вчителів доступна за посиланням.

https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-iz-tsyfrovoi-hramotnosti-dlia-vchyteliv https://osvitoria.media/news/vchyteliv-zaproshuyut-projty-natsionalnyj-test-na-tsyfrovu-gramotnist/ https://osvita.diia.gov.ua/digigram https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3249460-v-ukraini-zapustili-test-na-cifrovu-gramotnist-dla-vciteliv.html https://osvita.ua/school/82652/ https://tydyvy.com/video/Dyk6Oh8

Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Платформа Дія.Цифрова освіта розроблена за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

https://content.e-schools.info/verbizosh17/photos/Facebook-post-95.png
Comments:
Only authorized users can leave comments.